Tomo Tololeski

Plesalec, plesni pedagog, koreograf in specialni pedagog

Svojo plesno pot je začel kot plesalec športnih plesov. Sledili so športni uspehi. Leta 1990 je s soplesalko osvojila naslov državnega prvaka v latinskoameriških plesih v kategoriji starejših mladincev in članov. Leta 1990 sta osvojila 9. mesto na Evropskem prvenstvu za starejše mladince v latinskoameriških plesih na Nizozemskem. Bil je dolgoletni član slovenske državne reprezentance v športnih plesih. V svoji športni karieri je bil večkratni finalist in osvojitelj medalj na mednarodnih in domačih tekmovanjih. Poleg športnih plesov se je ukvarjal tudi s klasičnim baletom, jazz baletom, sodobnim plesom in indijskim klasičnim plesom BharatNatyam, salso, argentinskim tangom, zoukom,…

Na nacionalni televiziji in državnih prireditvah je sodeloval z mnogimi nastopi in koreografijami. Med drugim je v dveh sezonah sodeloval v oddaji Zvezde plešejo. Za skupino mladih plesalcev z gibalno oviranostjo je koreografiral in pripravljal plesne točke za domače in mednarodne nastope.

Po končani tekmovalni karieri je opravljal delo trenerja in plesnega učitelja, ter specialnega prdagoga. Bil je član ustanovne skupine za pripravo programov mednarodnega študija na Akademiji za ples. Pripravil je programe za pedagogiko in didaktiko poučevanja plesa. Leta 2011 je bil habilitiran za predavatelja na Akademiji za ples.

Zadnje desetletje se povsem posveča razvoju programov v plesni šoli TEJ Dance in promociji plesa v vsakdanjem življenju. Zaveda se, da je ples odlična priložnost za vračanje veselja in sproščenosti v vsakdanje življenje zahodnega človeka.

Vprašaj strokovnjaka

tomo tololeski